Вицотека
1 2 3 4 5 6 ...

Блажо се разбува со голем мамурлак утредента после една од новогодишните забави со неговите колеги. Тој воопшто не се ни сеќава како се вратил дома од забавата. Колку и да се чувствуваше лошо, ...
Пилотот на авионот им се обраќа на патниците:
- Драги патници, слетувањето е за половина час, времето е убаво и не очекуваме никакви потешкотии при слетување, се слушаме кога ќе треба да ги врзе...
Во автобус, еден дечко му приоѓа на Блажо и му вели:
- Здраво јас сум Перо, јас сум е*ачот на Вашата жена, и продолжил...
Син и татко живееле сами и работеле на својот приватен бизнис. Таткото бил подолго време болен, па решил да му каже на синот дека наскоро целото богатство ќе му го остави нему.
- Кај беше цела вечер!? Признај!?
- Знаеш злато, вчерашниот состанок малку се продолжи, па на нашата секретарка и замина последниот автобус и ме замоли да ја однесам дома...
Грк и Македонец ловеле риба на Tиквешкото езеро, бидејќи биле еден до друг фатиле иста риба...
Ако беа Македонците Грци:
1. Ќе се „здробеа“ од филозофирање за све и свашта, на секој ќош ќе имаше барем по двајца филозови кои ќе работеа во смени...
Некој си човек брзал да стигне на важен состанок но никако неможел да најде место за паркинг. Вртел 15 минути и ништо. Времето истекувало, почнало да го фаќа паника дека ќе задоцни.
Си биле две желки.... И се возеле во авион.. И паднале во пустина.. Биле многу жедни, па тргнале по пустината да бараат вода... Така барајки наишле на едно вирче. И токму во моментот кога и двете се н...
Прв ден на училиште. Учителката ги прашува учениците: Деца, дали знаете од што настанува човекот? Никој? Добро, прашајте ги вашите родители и утре да ми кажете.
Перо, Блажо и Ристо доцна вечерта се јавиле во лудница. На телефон се јавил чуварот.
П.Б.Р: - Здраво, може ли да проверете...
Никола од Скопје тргнал со својата жена во Кавадарци на гости кај свои пријатели. Пред Росоман ги застанува Цветко цајканот...

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Последно во галеријата