Кавадарчани и неготинци се караат уште од турско време, кога неготинските бегови отишле кај турскиот валија во Солун и со поткуп успеале да го кандисаат седиштето на Тиквешкиот округ да биде во Неготино."Лафе радио Кавадарци, слушајте неготинци", така пред педесетина години Кавадарчани ја започнале својата радиопрограма. Овие, пак, од пуста љубомора оти немале радиостаница, придодале оти чуле на радио како кавадаречкиот спикер му вика на техничарот: „Тисни ја вратата, да ти го тиснам ...".

Приказната се врти до денес, како и многу други кои се дел од кавадаречко-неготинските мајтапења. Петре Камчевски, кустос-советник во Музејот во Кавадарци, вели дека ривалството меѓу овие два града трае уште од турско време, кога неготинските бегови отишле кај турскиот валија во Солун и со поткуп успеале да го кандисаат седиштето на Тиквешкиот округ да биде во Неготино. На оваа одлука силно се спротивставиле кавадаречките бегови кои два пати дури и ја запалиле неготинската управна зграда, а потоа и тие отишле во Солун да интервенираат кај валијата. Тој, пак, формирал комисија да ги посети двата града и да види каде има подобри услови. Досетливите тиквешки бегови комисијата ја пречекале во Солун и ја довеле во Кавадарци рано наутро, преку сртот на Витачево, од каде што се гледал целиот град облеан во сонце. Тие многу го бендисале градот и вечерта си заминале преку Неготино, без да прошетаат низ него. Од Солун испратиле абер центарот на Тиквешкиот округ да биде во Кавадарци.

Неготино добива поголемо значење со пуштањето на железничката линија Белград - Скопје - Солун, па неготинци раскажуваат како кавадарчани доаѓале кај нив првпат да видат воз, а кога влегувале во вагонот, си ги собувале чевлите надвор. Овие, пак, се перчеле дека имаат повисоки оџаци на фабриките кои се гледаат дури од Неготино, па поранешниот општински службеник Тошо Чулев раскажува дека кога во Неготино почнала да се гради Туланата, еден раководител прашал дали Ќе има оџак. "Е, оџак нема", му рекле. „А бе да имаше еден оџак како оној на Кавадаречкиот комбинат не Ќе беше лошо", се туфкал тој. Во Неготино, пак, долго време највисока зграда била Монополот, па кога многу одамна, по враќањето од Кавадарци, го прашале еден повозрасен неготинец Што има ново таму, тој им рекол: "Лееле, човеци, да виите ама ногу монополи имало у Кавадарци".

Постарите неготинци тврдат дека тие биле помодерни од Кавадарчани, па први ставиле шапка на глава и облекле мантил, но кавадарчани ни на ова не остануваат покусо, па велат дека неготинци доаѓале така дотерани на корзото во Кавадарци да ги видат кавадаречките моми, ама иделе само по два - тројца, никогаш повеќе. Љубопитни да ја дознаат причината за тоа, кавадаречките ергени за кратко време откриле оти во Неготино само неколкумина имале шешири и мантили, па морале да си ги разменуваат меѓу себе за да можат да ги убедат момите дека возот првин кај нив ја носел модата. Арно ама, кавадаречките ергени, сепак, успеале да доведат повеќе невести од Неготино, кандисувајќи ги да се омажат во град, за да не останат во село. Надмудрувањата меѓу жителите на овие два града, кои ги делат само десет километри, траат со векови.

    Во Неготино Ќе дознаете најмногу приказни во кафеаните. Еден од неготинските угостители Митко Балкански, до денес се чуди како во времето кога за излез од тогашна Југославија се плаЌал депозит од 20 марки, тие морале да го платат, а Кавадарци, како погранично место, било ослободено од оваа давачка, и покрај тоа што преку селото Конопиште немало граничен премин, та луѓето пак морале да поминат преку Неготино за да одат во Грција.
    Сепак, и кавадарчани и неготинци потврдуваат дека ривалството меѓу двата града никогаш не ја довело под прашалник меѓусебната соработка. Тие признаваат дека во добрите времиња, кога и во двата града работеле киносалите, скришум меѓу себе си разменувале филмови, без да знаат дистрибутерските куќи. Имале заеднички музички групи, та сега со право едните се гордеат со Никола Бадев, другите со Петранка Костадинова. Но ако ги потпрашате за фудбалските клубови „Тиквеш" и "Вардар", е тогаш Ќе ви ги кажат сите пцости што меѓу себе си ги размениле на теренот, не само фудбалерите туку и навивачите од двата града. Поранешниот фудбалер на ФК "Тиквеш" Никола Сапунџиев се сеќава дека уште тогаш имало местенки на терените, па раскажува за едно од гостувањата на "Вардар" кога едвај се избориле натпреварот да го суди кавадарчанецот Лазо Џамбазот. Три гола едноподруго дале вардарци, па кога судијата видел дека "Тиквеш" Ќе загуби на домашен терен, почнал да суди пенали. ФК "Тиквеш" едвај победил со резултат 12:11, но подоцна неготинци им признале дека тие, сепак, се подобри фудбалери од нив.

    Ако го прашате неготинскиот градоначалник Ѓорѓи Кимов што мисли за кавадарчани, Ќе ви рече: "Единствено нешто што ме бендисува кај нив е тоа што тие се многу борбени, а ние сме така, понежни. Неготинци имаат визија. Ете, ние први направивме болница и спортска сала, а кавадарчани после нас, ама па затоа тие секогаш ги прават поголеми од нашите", вели Кимов. Кавадаречкиот градоначалник Панчо Минов, пак, вели: "Дали некој Ќе направи прв или втор, не е важно. Ние ги мериме нашите резултати според потребите на граѓаните на Кавадарци и мило ни е ако такви резултати постигнат и нашите соседи во Општина Неготино, дури и да не надминат во тоа, што досега не е случај. Нашето ривалство и досега е само меѓусебно докажување на успесите, а сега со неготинци работиме на заеднички проект за водоснабдување, со кој ќе аплицираме пред меѓународната агенција за развој на Република Германија и, доколку биде одобрен, за следните 50 години ќе го решиме проблемот со водоснабдувањето на жителите од овие два града", вели Минов. Кимов, пак, вели дека е добро кога кавадарчани зборуваат за Кавадарци да мислат и за Неготино, и оти не е лоша идејата двата града да се спојат меѓу себе со широки тротоари, но, сепак, не заборави да потсети дека влезот во Тиквешијата е преку Неготино, а не обратно. И уште дека се гордеат со тоа што тие го имаат Вардар и едно од најубаво уредените речни корита.

    Градовите кои ги имаат двете најголеми винарски визби на Балканот, "Тиквеш" и "Повардарие", сепак, секојдневјето го живеат со истите лозарски маки. Го молат небото да им го чува родот и ја чествуваат секоја нова реколта секој на свој начин - едните со манифестацијата Тиквешки гроздобер, со која го означуваат почетокот на бербата, другите со Фестивалот на виното на празникот Свети Трифун. И, што е уште поважно, и едните и другите ја љубат тиквешката жолта и не си го даваат својот дијалект за ништо на светот.

Пишува: Зорица Атанасова

Сподели ја оваа информација преку:

ВАШИ КОМЕНТАРИ


Од :od nekoj
Коментар :vo negotino ne se staveni semaforite od sega tuku od 1990 godina


Од :od mene
Коментар :nemate poligon vo kavadarci, pa morate da odite vo negotino selaci


Од :goran
Коментар :more dojte u petok u negotino ispadnite si .pa posle u sabota u kavadarci ce dojdime...


Од :од кого
Коментар :haha ama ste ojdeni site i kavadarci i negotino hahaha


Од :kav town
Коментар :negotninci pred da se kacat u vozot so ode 5 saati do sk se sobuvat prvo


Од :од кого
Коментар :konecno ivo selo negotino stavija semafori e sega e problemot treba da odat na nastava za da znat koje svetlo za sto znaci inaku zabe muse ucete selani za da gi koristite cao


Од :od kavadarci
Коментар :GVG.....strasno si se pomesal ... i za zal mnoooogu si dezinformiran ...pozdrav


Од :gvg
Коментар :abe site Kavadarcani gi napagat Negotinci i obratno Negotinci Kavadarcani a ne se prasuvaat zenata sto e do niv i nivnite deca od kaj se zatoa sto site Negotinci zemaat zena od Kavadarci za inaet na Kavadarcani i isto taka Kavadarcani zemaat zeni od Negotino za istiot inaet i koga ke vidis vo Negotino ziveeat Kavadarcani mislam so poteklo od Kavadarci a vo Kavadarci ziveeat Negotinci co poteklo od Negotino pa sega samite videte koj od kade,dali moze nekoj da kaze koj od kade e?


Од :malo dete
Коментар :gi pustija semaforite u negotino aj sea mislite drug izgovor konji edni


Од :od kavadarci
Коментар :Kako negotinec go pominuva denot vo 3 cekori ???? 1.STANUVA SABAJLE SELJAK 2.GO POMINUVA DENOT KAKO SELJAK 3.SI LEGNUVA KAKO NEGOTINEC OD UTRE SE POVTORUVAAT 3-TE CEKORI I TAKA CELIOT NEGOV ZIVOT


Од :од кого
Коментар :de bre daaa za kavadarci li se semaforite hahahahaahh kaj znaat konjovi da vozat kola ja znam oti samo znaat da vlecat koli :D :D :D: D: D: D: D:


Од :od kavadarci
Коментар :GODISEN RASPORED ZA ZIVOT NA NEGOTINEC ... -ZA DA KUPE ALISTA NEGOTINEC ... GO CEKA PANAGUROT -LETEN ODMOR .... VARDAR ILI DOSNICA -ZIMUVANJE ...TIMJANIK, LUKSUZ (GORNI/DOLNI DISAN) -NOVA GODINA ..VO DVOROT, LUKSUZ (PLOSTADOT) U PONOVO PRED SEMAFOR ... AHH TIE CUDNI LABICKI KONECNO GO UKRASIJA "GRADOT" SE IZVINUVAM EDINSTVENATA POGOLEMA ULICKA IZGLED NA NEGOTINEC -KOSATA MORA DA BIDE MRSNA ILI (VO SLUCAJ AKO SAKAS FRAER DA BIDIS U NEGOTINO MORA DA SI SATIRAN) - MAICKATA DA BIDE KIC BOJA I ISTATA MORA DA IMA NEKOJA MNOOOGU SARENA APLIKACIJA (NORMALNO NE SI BUDALA DA DELIS U OKOLINATA) -AKO SAKAS DA BIDIS FRAER U NEGOTINO I DA NOSIS KOSULKA (MORA ZNACI MORA TAA DA BIDE SO RESI KAKO SOKINATA NA NEA DA IMA SVETULKI I PO MOZNOST NA GRBOT NEKOJA SLIKA) -FARMERKI AKO IMA PANAGUR (VO SLUCAJ DA SAKA DA SE PODNOVI) PO MOZNOST E TIE DA BIDAT SOKINATI ILI SO TRISTA DZEPOVI NA NIV I DA NE ZABORAVIME GLAVNOTO MORA DA IMA BEZBROJ PATENTI I ISTITE DA BIDAT GUZVANI... - KAISTO ZNACI NE E VAZNO DALI E CRN ILI BEL VO ZAVISNOST OD AUTFITOT NO MORA DA IMA OGRMNA TOKA I TAA MORA DA BIDE SVETLIKAVA I NA NEA DA PISUVA ARMANI ILI DOLCE I GABANA NESTO VO TOJ STIL...DA NE ZABORAVIME ISTATA MORA DA BIDE NABAVENA OD PANAGUR ...ILI VO TOP SLUCAJ DOKOLKU NEKOJ CIGAN POMINE I PRODAVA FENSI KAISI ...TOGAS SI FRERISTE NEGOTINSKO ILI MADA FAKA ...(KOGA NEMA PANAGUR TI IMAS NOV KAIS ZAMISLI SI) CEVLITE ILI PATIKITE NE IM SE BITNI POSTO TAKVO FRAERISTE NIEDNA ZENA NE GLEDA SHO NOSIS KE NEMOZE POGLED DA TRGNE OD OBLEKATA ...A KAMO LI CEVLI DA GLEDA I ZA KRAJ KAKO KE ZNAES DEKA SI NEGOTINSKI FRAER ... KOGA KE IZLEZIS NADVOR OD NEGOTINO I KOGA KE VLEZIS VO NEKOJ KAFIC ... AKO NE TI SE ZGAZI NARODOT OD SMEENJE SI PADNAL NA ISPITOT ZA SELJAK OO SE IZVINUVAM NEGOTINEC ...SE NADEVAM DEKA VI POMOGNAV DA VIDITE KOI RABOTI TREBA DA GI ZAPZITE DOKOLKU SAKATE DA STANETE NEGOTINSKA FRAERCINA ILI MADA FAKA NEGOTINAC ...


Од :-цветанцХо цветков-
Коментар :Во Неготино Местат Семафори На 3 Места .. а Што Прави Кавадарчанец кога ќе види Воз - Куќа Во Неготино. heheheheheheheheheh


Од :-цветанцХо цветков-
Коментар :Во Неготино Местат Семафори На 3 Места ..


Од :carot kavadarecki
Коментар :ja mislam da otvoram edna skola za semafori u negotino, barem u taa oblast da gi poducime negotinci :DDDDDD


Од :kavadarcanka
Коментар :а во неготино има ли семафори?? :) heheh


Од :Андријана - Кав. :)
Коментар :Коментарите се срање! .. Кој шо постигнуе со виа гадни вреѓања? ... Сељаци има и у Нег. и у Кав, немора да значи ако си од Кав/Нег си сељак .. глупости! Нели е поарно да си живејме едни со други .. секој град си има свои карактеристики и добри и лоши .. белези од минатото и триста чуда .. срамота е, не се понашајте каа мали деца. Поздрав и до кавадарчани и до неготинци. :)


Од :од кого
Коментар :konjovi daa


Од :petrakis
Коментар :da ne bese kavadarci nemace voda da imate ha ha ha


Од :od mene
Коментар :dali u Negotino ima dzamija? ili site muslimani u kavadarci idat da klanjat teravija :D :D :D


Од :r3sp3kt0
Коментар :Si bile trujca luge dvajcata bile negotin4ani a tretiot isto taka bil seljak :)


Од :cist kavdarcanec
Коментар :more negotinci se u pravo ,seljaci bevme od rozden se simname so e taka taka e da go e...


Од :Jas
Коментар :http://www.youtube.com/watch?v=Zpb-jpg0C9A Abe ni Kavadarcani sme nogu itri :D :D :D,gabe ne pravat selaci,ama imalo pogolemi selaci od nas xaxaaxax


Од :????
Коментар :Negotinci koga odat na pica, zemaat edna vekna leb za da si maknat od picata.


Од :од кого
Коментар :kavadarcani pret da se kacat u vozot gi soblecuele cevlite pret vozot mislele oti doma vlevat a negotinci otvorija pordavnica za cevli


Од :ne e bitno
Коментар :negotinci mozat da sonuat za grad kaa kavadarci.Negotino so eden voz se isposraa, i so toa so sakat da ni vikat rozden ali rozden 40km od kavadarci odaleceno a negotino od kavadarci e 14km i neame nikakva vrska so rozden samo tresite gluposti nemate pojma so lafite.I ako se site selani u kavadarci togash neznam so ima u negotino kaa ke vidish okolu negotino so sela ima:pepelishte,timjanik,vojshanci,tremnik i lakavicata se site sobrani u negotino.Pusta zelba na negotinci e da go vidat Kavadarci kaa selo epa teshko i taa zelba da vi se ostvare, i kaa vlevate u vozot da ne si i sobuvate opincite ne e kulturno


Од :::D
Коментар :СКОПЈЕ МЕТРОПОЛА :D


Од :od marjan kavadarci
Коментар :a be vinari negotino a be voa tato tato sine sine sigurno sve go sonvale dodeka nie grazanite od kavadarci sme imale seks so vasite majki i sestri selanki


Од :Ultra' Crew
Коментар :Оваа вечер, еден винар сонува, сонува како на Лозари, знаме му падна... Но се разбуди Бруската тажен, затоа што брате, се знае на јаве кој на кому му е должен... П.с Кај ви се знамињата, ви ги земаме пред 15 години, ке ви ги земиме пак !


Од :VINARI NEGOTINO
Коментар :Tato, tato kavadarci grad li e ? - Ne be sine kakov grad ?! - Ami tato so e togas ? - Selo be sine, selo... Tato a vo Kavadarci voz ima ? - Nema sine - Tato a imat li videno kavdarcani voz ? - Imat sine, idat vo Negotino i go gledat, go slikat - Aha a tato oti ti pregeska pcuese si nemal kaj da a parkiras kolata ? - Epa sine nemat parking seloo... - Oo pa tato toa stvarno selo bilo - Tato a zosto koga otidovme u kavadarci poveke imase konjski koli odkolku koli - Epa sine selo i ima nogu dupki i konjovite gazat ne osekat tia nisto - Aha tato i us nesto - Kolku procenti od kavdarcani se od rozden ? - 99% sine - SELANI NAJGOLEMI SE - Epa tato ke ti kazam i ja tebe nes ?! - KAVADARCI SELO !!!!


Од :од кого
Коментар :abe kakvo kavadarci kakvo negotino :)


Од :Gostivar
Коментар :Kakvo skopje kakvo kavadarci kakvo negotino.Dojite vo Gostivar da vidite sto e grad - metropola nema podobro mesto za ziveenje se sto vi e potrebno na edno mesto ... Zeleznicka,avtobuska,trgovski centri kolku sto sakas kina i mn mn dr raboti ... Pozz i se najubavo


Од :od mene
Коментар :tuu kavdarcani se posrate so tia semaforite, samo tolku li imate vredno u gradot, 2 semafori. Dojte kaj nas na zeleznicka ke vidite deka i tuka ima takvo cudo. Negotino rulzzz!!! ;)


Од :!!!!!!!!!!
Коментар :И се чудам на неинтелегенцијта и простотилукот што владеат во државава. Место да читнете некоја книга,да погледнете некоја продуктувна емисија и да научите правилно да зборувате и пишувате вие се препукувате на форуми кој град е подобар. И секако да не се заборави малку повеќе домашно воспитување и општа култура кои за жал им недостигаат на повеќето, без разлика кој од каде потекнува. Направете нешто за градовите или барем делот каде живеете па зборете потоа.


Од :од кого
Коментар :skopski pederi


Од :Анонимен
Коментар :А ти па ако си од Скопје си главен така ? Толку ти е паметот, толку разум имаш... Па ние ако сме провинцијалци, вие сте СКОПСКИ ПЕДЕРИ !!!


Од :Skopje!
Коментар :Kako i da e provincii ste... PROVINCIJALCI!!! pOoZz od SKOPJE!!!


Од :TM
Коментар :Magarci iz Kavadarci :) :) :)


Од :OD MENE
Коментар :DA NE BESE NEGOTINO VIE KAVADARCANI VOZ NEMASE DA VIDITE


Од :@od nekoj do sekoj!!!!!!!!!!!!!!!!!
Коментар :Da ne bea kavadarcani, vie negotinci avtobus nemase da vidite


Од :riki
Коментар :vi kavdarcai nemate pojma so e zivot u negotio goveda ni edni


Од :vasko negotino
Коментар :од кавадарчани по големи селандури нема кој шо сака нека вика


Од :kavadarcanec
Коментар :abe so e taka taka e nie sme KONJI .................pffffffff


Од :OBOZAVATEL NA NEGOTINO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Коментар :http://www.youtube.com/watch?v=UL8EFoAuIj0&feature=related hahahahahahahaha.....konjovite prevozuvat konji :D:D:D:D:D:D kavadarci nikogas nemozelo no negotino nitu pak moze a nitu pak nekogas ke moze................................................


Од :od nekoj do sekoj!!!!!!!!
Коментар :abe so vkat da ne e negotino kadavarcani nemaa da vidat voz .. http://www.youtube.com/watch?v=UL8EFoAuIj0&feature=related KONJIIIIIIII


Од :lordot
Коментар :retardacija u dvizenje


Од :Negotinec
Коментар :more kavadarcani se u pravo, selani beme selani sme i selani ce ostanime :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(


Од :6H55H8
Коментар :YFGDCD


Од :EMA ANCEVSKA I MARIO ANCEVSKI
Коментар :TI SI NAS OMILEN FAN POZZZZZZZZZZZ


Од :Vinari Negotino
Коментар :Лозари дојдоа, слава да ни рушат - но може само КУРОТ ДА ГО ПУШАТ. Селани не викате - а сами не се гледате, од рожден се симнавте - КУРОТ ДА ГО ПУШИТЕ. Ој, Сузана го ебам тиквеш јас, го ебам цело кавадарци и сите лозари. Кавдарчанка го рони кочанот, го сака Неготино и Винарите. Од село рожден па до ваташа, чудна кавдаречка состојба, место синови - деца педери и мајки курви за сто денари, оле,оле,оле,оле,олее. По стадионите и по салите лозарите ептен беезобразноо, го пушат на Винарите, оле,оле. ИДЕ ВОЗ, ИДЕ ВООЗ, ИДЕ ВООЗ.


Од :SELO BEGNISTE
Коментар :ALE ALE KAVADARCI POJMA NEMATE :D:D:D:D:D:D


Од :edno dete
Коментар :NEGOTINO VS KAVADARCI 9999999999999999999 : 0 P.S KONJI NE ZNAAT DA IGRAAT FUDBAL :D:D:D


Од :edno dete
Коментар :NEGOTINO VS KAVADARCI 9999999999999999999 : 0 P.S KONJI NE ZNAAT DA IGRAAT FUDBAL :D:D:D


Од :vinar
Коментар :Od selo rozden pa do vatasaa, cudna kavdarecka sostojba, mesto sinovi, deca pederi i majki KURVI za sto denarii, ale ale ale ale alee. ( pozdrav do selo - kavadarci)


Од :alex-stam
Коментар :http://vinari-negotino.weebly.com/index.html


Од ::)
Коментар :Do Goran Da ne e Sam vel negotincani peski ce odat do Skopje


Од :GORAN......
Коментар :ABE DA NE BESE NEGOTINO KAVADARCANI NEMASE DA ZNAA DEKA POSTOE VOZ SAMO NA TELEVIZIJA KE GO GLEDAAA............


Од :od Miki Negotino
Коментар :Nisto nema ni u Negotino ni u Kavadarci...Mladosta mi propadna u tia dva grada:))))))))))))))


Од :Семразец Прчикуровски
Коментар :Абе со статијава само буцки ни прајте дајте барем една конкретно кој се подобри па да има другите за шо да цркат


Од :Kavadarcanka...
Коментар :Bravo be...dobra storija.. ;) A toj od bitola,izgleda e prost malku,neka se vrate u 5-to odd da se potcete geografija...Delot za gratski i selski naselbi,a moze i kontinentite da si gi povtore...sumljuv e...


Од :kavadarcanec
Коментар :nema potreba da se zborue poveke 4 od 10 najaki firmi se vo kavadarci,da ne e kavadaraci negotino voda ke nema za pienje,se falat so vozot ka pak nema so so da odat do skopje,bitola i drugite gradovi tuku pak idat so nasite avtobusi u kavadarci ka imase bazent negotinci togas pocnaa da se raduat na koritata oti ke imalo u so da se banjat site sluzbi mu gi prefrlija u kavadarci i veles taka da nema veke nisto osven edna opsta ambulanta i edna gimnazija:D:D:D::D


Од :anonimus
Коментар :kosarka Sampioni nikogas nema da bidite fudbal poarni pak nikogas, rakomet isto taka sala pogolema nemate stadion pogolem i'c naselenie da ne sporedujme vinarska vizba uopste bolnica isto semafori aj minovno ne znajte so e toa na patarina kaa zastanijte pasos vadite poplava kaa ima za drvata se drzite da ne zaminite po nadolninkite i se mislam koj se voze so tia VOZ vas kaa site cekate avtobusot od KAVADARCI da dojde da ve nose nadvor od seloto?


Од :Bitola
Коментар :hahahhaha epa zagreota ste! i Kavadarci i Negotino se sela, ne znam sto se zamarata voopsto :)))))))))))))))))))))))))))))))))


Од :.....
Коментар :za vasa informacija postoe selo negotino vo makedonija..ama ne ova sto go opisuvate...ee toa vistinskoto e na isto nivo so vas..ama ustvari i na toa ne ste mu do kolenata....


Од :Nekoj si znaes mislam HEllouuu
Коментар :Vidite gi samo kako ja vodat OPSTINATA..... t.e nacinot na koj go vodat DNEVNIOT RED koa zasedava SOVETOT NA OPSTINA NEGOTINO :D:D:D:D:D Ej se se ama vo ROSOMAN podobro vodat SEDNICA nego li vo negotino aber nemaat NI PLAN NI RED vo sednicata se obrakaat kako NA MAGARINJA :D:D:D


Од :marjan kavadarci
Коментар :abe voa za seksot ne trebase da im go kazuvame ama za geota se skroz ce se popedercea ama za gabe mue tie uporno dokazuvat deka seksot eizmislen za maz i maz


Од :Град Неготино
Коментар :Коњи Кавдаречки си ги ископате улицте со тоа копитта.


Од :negotino
Коментар :vie kavdarcani sami se mrazite be ejjjjjjj


Од :Peter
Коментар :Samo mali deca li a posetuvat vaa strana ?


Од :PETAR
Коментар :I TOA NA EDNA SVADBA BESE.KAKO MOZE NEGOTINCI DA IMAT NESTO SO NI GO NEAME I ODMA MU A FRLIME KIBRITKATA


Од :PETTAR
Коментар :A ZNAJTE LI KOJ GO ZAPALI AVIONOT VO NEGOTINO EKIPA OD GLISIK GO ZAPALI


Од :kavadarci
Коментар :negotincite go izmislile seksot i go upotrebuele so godini no dosle kavdarcanite i mu kazale deka seks moze da se ima i so zeni


Од :Kavadarcanec
Коментар :lellele se ispotepa kaj so imalo so nemalo Gluposti Gluposti a koa ce vidat na masta ne mozat da se iznapiat vidi rabota i iznamuabetat


Од :Kavadarcanec
Коментар :Jas sumod kavadarci i priznavam deka NEGOTINO e pojako


Од :Negotino
Коментар :Da ne bea Kavadaracanki nie Negotinci nevini ke si ostaneme.Mnogu sum im blagodaren za toa.


Од :Ivona Negotino
Коментар :ama ste GLUPI kako može MAKEDONCI vs MAKEDONCI Istime sme !!! i ako negotincite gi jadat bukvite togaš KAVDARČANCITE celi ZBOROVI


Од :vaatasanec u dijaspora
Коментар :gabe e negotino e pojako


Од :Od mene
Коментар :Dobro negotinci imaat voz, ama sam vel se voze osven kavadarcani, ponekogas koga si odam 80% od avtobusot vece e prazen koga ce izleze od negotino


Од :Возот
Коментар :Кавадарчани зошто ги носат жените у Неготино за 8ми Март? - Да го видат возот.


Од :frosina
Коментар :svaka vi 4ast vaka se nemam nasmeano so godini super ste :)))))))))))))))))))))))))))))


Од :od negotinooooooo
Коментар :kavadarci go gledate li najtalent? pozz do vas ama mnogu golemi botovi ste i za to a ne vregajte go negotino oti 1000 pati sme podobri od vas. P.S nemajte gajle za semaforite moze ne rabotat tia u gradot ama rabotat tia na zeleznickata so vi nema da a imate nikogas :D:D:D:D:DD:D: BOTOVI


Од :Рожден
Коментар :Кавадарчанец гледа ВОЗ и вика ееее 4-5 автобуси еден по друг ги закачиле


Од :od marjan kavadarci do tm
Коментар :jalnas si be tm sigurno ezenzti amoze bie icerkati akoti imakazuvano za mene kako si pominuvaso mene vo krevet


Од :od cacko k15
Коментар :а бе каде може коњови да се споредуваат со луѓе.


Од :ИЦО
Коментар :OGLAS: SE BARAAT ITNO 20 KONJOVI ZA MI JA ORAAT NIVATA :D:D:D:D:D:D:D:D:D


Од :negotinec
Коментар :hahahahahahahaha KONJOVIIIII AJ USTE MALKU DA KE DOJTE KAJ MENE NA NIVATA DA A IZORATE :D :D :D :D :D


Од :ТМ
Коментар :Tvoja mama mi je rekla da imas nokat na malom prstu kada smo bili zajedno u krevetu.


Од :od marjan kavadarcido tm
Коментар :abe glupak ot kaj znaes deka imam nokat na maloj prst sigurno ti ima kazano zenati ili cfrkati


Од :TM
Коментар :Da ne zaboravim, Kavadarcani obavezno pustaju nokat na malom prstu na ruci, grozno


Од :ТМ
Коментар :Inace nisam iz Makedonije ali zivim tu, razlika izmedju Negotino i Kavadarci je jako velika, Negotino je cist, sredjen, ljudi su kulturni i fini, voze se dobri auti, kuci se lijepe, ljudi znaju ziveti, dok u Kavadarci sve je prljavo, vec sam par puta vido magarce na cesti, ljudi su priprosti, i kada zarade nesto para i dalje si ne srede zivot i kucu vec zive u zapustenim i prljavim kucama i stanovima.


Од :negotinecot m.g
Коментар :kako ke poznaes kavadarcanec na drugo mesto koga izleva od wc se zakopcuva nadvor......


Од :negotinecot m.g
Коментар :kavadarcanec koga se tusira i ako a izmokre toaletnata hartija ke ja isuse i pa a koriste a inace dodeka e mokra toaletnata hartija se brise so salafeti,vesnik ili pa u upste ne se brise i zato se drapaat celo vreme za gaz neka so se drapaat duri i si gi mirisaat prstite da li mu smrdat.......


Од :asan
Коментар :OGLAS: SE BARAAT ITNO 20 KONJOVI ZA MI JA ORAAT NIVATA :D:D:D


Од :ZA SITE KAVADARCANI
Коментар :POZDRAV OD NEGOTINO SO PESNATA KOJ IM JA MATI VODATA NA KONJITE :D:D:D:D:D:D:D:D:D


Од :od marjan kavadarci
Коментар :abe glup negotinski selak vie koga imavte avion nie na mesecinata odevme na vikend


Од :do ToJ
Коментар :more glup ti so lafis za vozot,se ke se slusnam od vas konjovite ni kaa imame avion u negotino ne si bil ni roden be glupco,pa celo Konjsko idelo u Ng. za da vide kako izgleda avionot,prasaj nekoj postar ke ti kaze za avionot u kavadarci pa posle ke a lafime GLUPCO


Од :slusajte a vaa
Коментар :epa neli nasite sosedi si imaat nivni izreki za konjite - konjovi i za gluvcite - gluseci,ima i edna ponova :D - sega razbrav i za orlite vikale orlovi be daaa tuuu ama prostotilak i posle ne sakam za Negotino ni zbor poveke od vas oti ste nogu glupi i nema so pametno da kazite


Од :selo od zbien tip
Коментар :moze nemame semafori ama urbanisticki imame 100% podobro sredeno mesto od vas KONJVI GLUPI :D :D :D


Од :ROZDEN
Коментар :vi ste samo za u rozden da go ronite kocanot KONJOVIIIIIII


Од :do site KONJOVI :D
Коментар :abe kavadarcani nemate vrska od zivotot,tolku teski seljaci ste so samo lafite bez vrska a celo vreme idite u Negotino paa sigurno toa ne e bez cel, sakate da vidite nesto poubavo od KONJOVI :D :D :D :D :Dahahahahhahahahhahaha


Од :До Битолчанец
Коментар :Кавадарчани не се КОЊОВИ сега се ГЛУШЕЦИ уште да знаат да зборуват и сета ќе биде добра хааххахаха


Од :ТоЈ
Коментар :Aбе да ви го еб-- возот глуп .... шо само го лафите ... ами крвта да ви а еб-- ојте вијте а железничката каква е уш малце це распадне од ногу "ПРОМЕТ" <== од ногу народ де ...само кучиња врват таму и по некоа мачка залутана ами племето да ви го еб-- 70% од неготинчани и го немат ни видено камоли да се имат возено до некаде туку ај че а лафиме !!


Од :WE ARE STILL KINGS
Коментар :dimitris,greece;PUSTI ,MALAKAASS


Од :Dimitris
Коментар :Malakaaass FUROM


Од :OD EDEN GRAGANIN NA NEGOTINO
Коментар :KAVADAR4ANI SO TIA NIVNIOT DIALEKT SO NI EDNA BUKVA NE E SVRZANA MNOGU SE IZNERVIRAV KOGA GO PROCITAV OD TIA KAVADRCANECOT NEGOTINCI NE E VSMOTANI TUKU KAVADARCANI


Од :Zaharinka Krumova
Коментар :Mnogo interesno


Од :BITOLCANEC
Коментар :у кавадарци има семафори за конјовите :D:D:D:D:D:D


Од :pejacka
Коментар :nie pejackite sme pojaki od kavadareckite pejacki vidi samo lidija paskova koja zvezda e vo negotino


Од :Od eden Kavadar4anec
Коментар :Abe gledajte gi negotinci NAJDITE RE4ENICA so e pravilno napisana U SEKOJ ZBOR SE JADAT BUKVI ne za dzabe rekle POGLUP NAROD OD NEGOTINCI nema i nema ni da IMA :D:D:D:D:D


Од :negtinec
Коментар :A dali znajte vi glupi kavadarcani deka koga vo kavadarci donesile pikado lugeto mislele deka e boks aparat (tia na panadjurite so gi ima na lulaskite)pa mavale po nego da vidat koj e posilen I ke ve molam da se pomirite so realnosta KONJOVI I GLUSECI. Potocno za da mu bide jasno na drugite forumasi so ne se od NEGOTINO i kavadarci ----KONJOVI=konji GLUSECI---gluvci Epa kade i da odis u mkd nikade nema da slusnis KONJOVI i GLUSECI osven u kavadarci toklu od mene hahhahahaaaaaa Forzza NEGOTINO


Од :dete
Коментар :SMOTANI SE KAVDARCANI


Од :negotinec
Коментар :odm niz kavadarci na sekoj cekor puvki i si vikam voa kavadarci li e ili marena no mi tekna deka veke i u marena nema tolku puvki


Од :negotino
Коментар :so be ti smotan ni ne znajme so se semafori ama vi so tia konjovite i tia ulicite celi so dupki


Од :kumanovo
Коментар :nema podobar grad od kumanovo


Од :kavadarci
Коментар :Negotinci imat eden semafor i tia ne rabote,pa za toa ka idat u kavadarci se raduvat koga gledat semafori...hahahahahah


Од :j
Коментар :ddddddd


Од :zzz
Коментар :kavadarci e zakon


Од :zzz
Коментар :kavadarci e zakon


Од :kavadarci
Коментар :a vi pa nemate ginekolog i site od negotino kaj nas idat da se poragat.Toa znaci deka negotino e selo u kavadarci cim nemate bolnica salamna


Од :negotino
Коментар :kavadarcani, vi kaa prvo i prvo ne znajte ssto e vos


Од :gradot negotino
Коментар :kavadarcani se glypi coa traktori a od tia dupkite nnekoj ke se sokre a tia konjovite vrvat niz ylicite


Од :negotinec
Коментар :kavadarcani se glypi coaaa traktoriiiiii tia ylicite se celi dypki od nivnite konjovi


Од :od eden negotinec
Коментар :abe vi kavdarecani uste nemate kej be lelele u taa rekata trava do kolena izgleda taa travata a cuvate za nekoj voz kaa ce dojde da go naranite a za da ne ve izede site lelel selaci !


Од :Прашалник
Коментар :Koga ke dojde kraj na svetot site kavadarcani ke izbegat vo negotino,zaradi sto negotino e 10 godini unazat taka da kavadarcani ke ziveat poveke godini


Од :ile
Коментар :kazuvajte si prikaski kolku sakate ama negotino e po civilizirano i kulturno uredono od kavadarci.... se najdobro.


Од :od anonimen
Коментар :koga ima poisleden voz od skopje za kicevo ?Neznaeme da piseme nakoja stranica,pa kazeteni se izmacivme...ve mola


Од :od nepoznat
Коментар :Koga ima voz posleden ...?neznaeme na koja strana da piseme pa aj kazedteni ni treba odma ve mola


Од :mene
Коментар :more a negotinci nemat li nekoj sajt da popisime i tamu malce. ili sea za sea nasiot go koristat pa ponataki ako bide bide.


Од :tose
Коментар :od voa negotinci nema po glup narod ni ja grubat i makedonija a naj mnogu kavadrci.i da znaete eden vek taka ke se smrdite ke nemate voa za piene ke se banjate vo vardar na skopjani gomnata.HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA GLUPI NEGOTINCANI


Од :kavdarci zakon ( tikvi )
Коментар :negotinci odat u kavadarci za da gi zemat konjovite da im oraat na lozjeto :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D


Од :negotincki kavadarcanec
Коментар :vrska da se nema. so ima u kavadarci samo golemi konjovi a baska koga ce go vidis cacko deka e od kavadarci se znae kakvi svinji ziveat u toa seloto. i taa rekata za dzabe ne se vika luda mara za takvi konjovi takva reka :D:D:D:D:D:D:D


Од :dk
Коментар :abe komentarite se nevideni smeski:)))eve ja da si kazam ,ng e poubavo od kv :D:D:Dama da se razberime, ni ednoto ni drugoto ne mozat so DEMIR KAPIJA:))))pozz do ng i kv:D:D:D


Од :Dimitarski
Коментар :gi citam komentarite i nemozam da se iznasmeam.... moze li da ste tolku glupavi i da se raspravate kaa mali deca ccc .... samo fakt e deka kavadarci za razlika od negotino e podobro i toa sto pati.... citav komentari deka kavadarci ima lozje. A negotino da ne nema? sekako deka ima. Iam skolsko so sekoa den se zale od lozjeto. Za toa ne bidite glupavi malce smirete si gi strastite jas vaka se karav koa bev zabavace


Од ::D
Коментар :heheheh luda rabota ne e nikoj podobar ISTI STE hihihihi pozz


Од :Do Prilepcanec
Коментар :Slusaj bra4et najnogu so mrazam e toa so NEGOTIN4E se pretstavue so MAJMUNSKO IME :D:D:D:D


Од :Kavadarcanec
Коментар :De Bree .. I negotinci li imat internet..??


Од :prilepcanec
Коментар : da vi kazam iskreno, koga bi imalo olimpiski igri vo negotino, kavadarci bi bilo olimpisko SELO:):):)hahahahahahehehehehehihihihihhihihi


Од :Paki
Коментар :site vie, bez razlika od kade ste, dali od Kavadarci ili od Negotino izgleda nemate popametna rabota pa se zanimavate so vakvi detski raboti...samo toa vi e vo krvta...inaku nema da ste zivi.


Од :Do noa negotin4eto so se prae MAJMUN krastav
Коментар :OOO be gomnar eden de kazi mi ti mene VASATA REKA OD KAJ IZVIRA i so voda tece u nea KANALIZACISKA ILI IZVORSKA..... odi vidi od kaj izvira luda mara pa pos LAFI,ste imale edna zeleznicka golem k*r, so drugo imate TEC-ot go imate ni HECOT go iame,iame sportska sala za site gomnari kaa vas da ve sobere i da ve posere unatre :) :) :) :) Se iame vi samo Lajna serite i nis drugo ama bukvalno NIS


Од :icko
Коментар :so 4e sogazite vi be, ni da ne sme vi otkaj struja 4e imate, 4e se greete samo na snceto. Za nas ima struja :D:D:D:D:D:D:D Kavadarci go imalo na meteo, a ako na kartata ima samo edna to4ka i nis drugo. TAMU NA JAVOROT se tepat covecite da zemat patnici i se pcuat celo vreme. Vi ste bruka u vselenata :D:D:D:D:D:D:D:D


Од :fadfda
Коментар :negotino go nema ni na meteo ka kazuat lugeto ne znaat kolku mu e temperaturata ili ne znaat dali ce vrne doz nas barem ne ima i znaijme avi be nemate nis sal se falie 50 000 prema 20 000 sme moze komotno da ve sogazime kolku marena ste golemi


Од :kavadarci
Коментар :Koga Kavadarcani donele FAP u negotino ,necotinci se cudele kakvo zivotno bilo toa i site pocnale da nosat trava pred KAMIONOT da go naranat za da bide miren.


Од :cacko
Коментар :Negotino bilo selo, a kavadarci so e spoeno so Vatasa i Glisic. Kaj kavadarcani imat videno deka Negotino bilo spoeno so Timjanik ili so Krivolaka. Kavadarci bil grad tikvi oni odat u crkvite nekoj dinar da soberat od svadbite, oni ce kazuvale deka bile gradjani. NEMAT VOZ NISTO NEMAT ni AVTOPAT NEMAT tuku odat po lozjinjata samo, a i na zelenoto more na odmor. Toa smrdlivoto ezero za dzabe ne stoe tamu gi ceka kavadarcani da se udavat unatre. I ZATOA NE ZBOVAJTE ZAKON SE NNNNNEEEEGGGGOOOTTTIIINNNCCCIII. P.S. SO FAJDE OTI imat najgolema sala kaa taa sala e za najgolemite konjovi. :D :D :D :D


Од :Negotino
Коментар :Kavadrci Nemat Videno Voz A se pravat jaki


Од :Star Kavadarcanec
Коментар :uste nesto za lakavickite bacinja i konjovi:...Kavadarci go ima KK Feni Industri,RK Vinarska vizba Tikves,Gradba promet,Urban invest,Kozuvcanka,Sinalco Gorska,K-15,Bubo Karov ,Tokmu Taka,Jasminka Mukaetova,Katerina Taneva,Trio Grande,Marjan Kocev,Koki Kocev,Blezeri,skoro cela prva petorka na reprezentacijata na Makedonija u kosarka(Vrbica Stefanov,Riste Stefanov,Todor Gecevski...)....iame uste noooooogu raboti za koi so nema mesto da pisuvam,ama ajde...u druga prilika...aaaa..i uste nesto...da ne bese Kavadarci i Kavadarcani ke nemate voda da se izmijte a ne da pijte...i zatoa psssstt...!!!!


Од :Star Kavadarcanec
Коментар :Samo za Negotinskite bacinja:..Kavadarci ja ima najgolemata i najubava sporstka sala,Kavadarci go ima najgolemiot i najubav gradski park,najubavata zgrada na lokalna samouprava,najubavata i najgolema lokalna bolnica,najgolemiot gradski bazen,najgolemiot kruzen tek,najgolemata avtobuska stanica...itn..a za semafori ic da ne zborujme...na bacinjata negotinski mu stavia eden semafor i oti ne znaeea za so sluze ,go isklucija...a u Kavadarci semafori imalo odma posle Skopje....i ke ima uste poveke...


Од :kv
Коментар :neg .mnogu ste prostii glupi,zemite procitajte nekoja kniga kavadarci bilo i ce bide 100gogini po napred od negotino,


Од :neg.
Коментар :prvi imame bolnica prvi imame kanalizacija prvi imame sala,kej,vie so godini ziveete vo kameno doba. pola kavadarci u polski nuznici odite nisto nema plansko u vasiot gjupski grad we poarno zapalite go i na novo naprajte go kaaa so treba


Од :zzz
Коментар :kade u 21 vek se vozat konjski koli i magarinja i kozi pasat po keot samu u kavadarci be gjupci edni


Од :zetvarot he he
Коментар :taka e naj nogu gjupci u cela drzava ima u kavadarci,skim si takav si.


Од :od nas
Коментар :so e golemo kavadarci pola ste cigani be selendri edni mrsni


Од :Negotinec
Коментар :reka e vardar ako si a visol nekogas a luda mara e fekalna kanalizacija we selaciste prosto


Од :do selskiot raper od rozden
Коментар :naj golemi selani i glupaci ima po toa ciganskite maala u kavadarci we so barate u neg na izlevanje sejte si tamu so kokoskite i magarinjata we raperi selski


Од :Raperot
Коментар :Koi se tia glupaci be abe dosta vi e Zetvar za da zamcite be selaci edni abe ima i sela pogolemi od negotino i uste tuka dojdite da mi zborujte deka negotino e podobar od kavadarci, arno najdite za rekata da kazujte ami sea ka ce a napravat znajte li kakva ce bide be ce iite tuka i ci ojte samo nea da a viite


Од :nekoj
Коментар :so be tia NOOBEC od negotino bil i so e tolku otidi u operacija triumf i go ebaa ne pobedi go zema noa staklotoso so pise naj mom4e pa se izraduva i enego sea u vardar se banja ako e za toa


Од :neg.
Коментар :katerina taneva e u penzija izabela jovanov ama nikoj ne cul za taa a aleksandar belov e od negotino


Од :Negotinec
Коментар :site so gi kaza se cisti anonimci narodnjaci na koj festival bile toa pa i A leksandar Belov bil od kavadarci he he


Од :P-ESKOBAR
Коментар :neg.MNOGU STE ZABEGANI kako malite deca ste ajde da brojme ako sakate:katerina taneva,marijan kocev,izabela jovanov,aleksandar belov,jasminka mukaetova ,neg dosta li se tia ...


Од :Negotinec
Коментар :kavadarcani gledaj te Gjoko Gjorcev na suncane skale Budva oti vie nema koj da go gledate po festivali a niti pa ste imale nekogas.


Од :neg.
Коментар :ne samo alexanar tuka e misko krstevski kristina arnaudova alexandra pileva a koj e od kav???????????


Од :01
Коментар :odi setaj wee prostak wee nauci da pisuvas weee


Од :od Kavadarcanec (Lozar)
Коментар :Kavadarci e ustav i nekum da slusnam nis zaneo me razbrate li we :D


Од :od sk
Коментар :Pozzz do dvata naj interesni gradovi, koi ne mozat eden bez drug.


Од :01
Коментар :toa travata i trnjata na kejot u KAVADARCI namerno gi ostavame da ni go procistuvat vozduhot ne za drugo samo za toa.


Од :kv
Коментар :ima u Negotino i reka i pruga i avtopat AMA SO FAJDE NAROD KOGA NEMA .100 KUCI ,NEGOTINO GO NEMA NA KARTATA


Од :u r welcome :)
Коментар :zosto Kavadarci e selo bidejki: nema nitu reka, nema pruga, nema nitu avtopat ise naogja vo periferijata na Negotino ama pak za toa e urbano :) e toa ti se vika slepo crevo.


Од :zzz
Коментар :eee dobro e, objavuvajte si gi samo vasite komentari,pateticni ste.


Од :od nas
Коментар :Kavadarci imaat naj ubav kej, celoit obrasnat so trava i trnja na koj pasat kozi i magarinja, i niz koj tece fekalna kanalizacija Luda mara. E toa ti se vika urban grad.Dojde da vidite i kej mermeren i reka.


Од :merlin
Коментар :negotincani od negotino idat u kavadarci za da jadat od merlin.. hahahah


Од :Прашалник
Коментар :Na rampata na negotino pred nekoe vreme pisese s.Negotino "dobro ne najdovte" ama koga poskape zelezoto negotinci go stopile za pari ama da ne se nervirajte ke stajme pak takov natpis i se nadevam vo bliska idnina ke vi stavime i povece od edna ulica a i mapa za da znaejte kade se naodjate oti povece ulici i se gubite


Од :zemco
Коментар :Кавадарци Е ЗаК()н, само шо има ногу коњски коли на сред чаршија. Кај нив тоа е у мода.


Од :tose
Коментар :zosto sekoja godina gi tce negotincani so grad zs ne se gostoprimliv narod a ne kavdarcani ne saka naj mnogu gospod oti sme na gostoprimliv narod u cela makedonija.i sekoj praznik se pocituva kaj nas se pije se igrae a negotincani nemat poima oni facaat ribi vo vardar od na skopjani gomnata.


Од :negotinec so tapija
Коментар :abe deca bez vregjanje ubavo e napisano i za dvata grada, koj so saka neka vika ni si se sakame :D


Од :Do site
Коментар :Zosto kavadarcani pravat visoki zgradi? - Za da mozat da go vidat vozot koga pominuva preku Negotino. U treto odddelenie ucitelkite gi nosat decata od Kavadarci u Negotino za da go vidat vozot. Deca voa e voz. I site: aaaaaaaa. A decata od Negotino gi nosat u Kavadarci u zooloska: U centarot da gi vidat konjovite


Од :od site
Коментар :more bacinja i cocinja so ke karate koga eden bez drug nadvor nemozete da disite!!!


Од :malo
Коментар :malo toa negotino eden bazent 40 god go pravat kaj nas lugeto po dvorovite po 3-4 napravia oni us gradski nemaa.A pa za sport da ne lafam ako po4nam da lafam negotino ce go nema ni u eden sport


Од :negotino - zakon
Коментар :malo malo ama funkcionalno ...............


Од :kavadarci
Коментар :kavadarecko selo so 8 bukvi? N_ _ _ _ _ _ o lesno e mnogu lesno :D


Од :KV do LUIS
Коментар :taka e idat u negotino i " cik pogodi " samo kobilite negotinski znaat....


Од :luis
Коментар :od kavadarci ni doagaat najubavite KONJOVI vo negotino


Од :Do
Коментар :Gospodinot "od" moze da mu se fane za onaa rabota na konjovite


Од :od
Коментар :kaj moze kavdarci so negotino be konjovi


Од :kavadarcanec01
Коментар :Ajde arlija neka e od drugiot mesec turame VIZI za negotincani ,molbite za kavadarecka VIZA da se dostavat na marenskite usi


Од :Negotinec u dijaspora
Коментар :Negotinsko selo so 9 bukvi? _ _ _ _ _ _ _ _ _ :D


Од :marjan
Коментар :ma kakva ti bitola, be ckembar eden poima nemas


Од :zec
Коментар :abe klosari edni...Negotino, Kavadarci... koj ve eba ...\ najglupi ste... BITOLA za vas e new york


Од :pafi
Коментар :Bagro negotinska... U se sme poarni od vas.... Po ubavi zeni, po ubavi maski, pojaki sme u politikata, u sportot da ne lafime, LOZARITE da ne i zaboravam, a u negotino so ima... Bruskata i bonsekot hahahaha


Од :Unknown artist
Коментар :I taka srekno si se karaa i karaa kavadarcani so negotinci i od vekot i znajme deka kavadarcani se sekoas pojaki od negotinci hahahaha xaxaxaxxa .............


Од :kAvAdAr4aN4E
Коментар :more luge ni sme po jaki KAVADARCI i so ni mozitese iame poveke primer:ng 4e naprae eden gratski bazen ama pa kav 4e naprae 2 gratski bazenta i so kaa ne mozite so kav ADArci


Од :od celo NG
Коментар :KAVADARCI vs NEGOTINO 2-2


Од :Kavadarci
Коментар :MORE NI SO GI TRPEME VIIA SELACITE OD NEG DAJ DA SI ZEJME PUSKITE I EDEN DAA NE OSTANE OD NIV


Од :7-KinG
Коментар :Абе Неготино е царштина за Кавадарци... Дај не дупете работа...


Од :dijana
Коментар :svaka vi cast za ovaa istorija N-1 sta samo taka prodolzete za vas nama zakon i taka treba za ovaa drzava koga nemoze da se uprave.


Од :D4rk3r
Коментар :абе ај идете гонете се сите.. :D:D кавадарци нема 4аршија хахахаха :)))


Од :lozar
Коментар :so dva zbora kavadarci zakon ;)


Од :Прашалмик
Коментар :Negotino ima dobri kafici ama ako ne dojdat kavadarcani nema da se napolnat


Од :skopjani fanovi na kavadarci
Коментар :mesto za dobar provod kavadarci mesto za odmor kavadarci mesto od kaj sto poteknuva najubavoto vino kavadarci najubav grozdober kavadarci pa hmmmmm........ dovolno kavadarcani se zakon luge i nie vo sk najveke si gi postuvame pozdrav do site ziteli na kavadarci so vatasa dr od tikvesijata ne cini negotino ni na karta go nema taka da kavadarcani se pobednici vo ovoj spor pozdrav


Од :Bogdan
Коментар :abe ae...


Од :kavadarcanec
Коментар :ni sme samo bendisan narot. Inaci ni kavadarcani sme mnogu ne pismeni koj so saka neka vika ali vistinata e edna


Од :mene
Коментар :samo edno znam za kavadarcani. Cocinja


Од :Unknown Artist
Коментар :Koj e naojmrazen grad i Gragani od cela MAKEDONIJA ? ..... Skopje i Skopjani :D:D:D:D


Од :kavadar4anka
Коментар :sedi si ti u tvojto 6kupi i gledaj si gi 6iparite, a nasite kakvi se, takvi se, nas ni se arni


Од :Od Unknown Artist do Dragana Skopje
Коментар :Dojde Dragane dojdi ti nie gostime mnogu dobro SKOPJANKI ama znaes kolku dobro ne si svesna :)


Од :Do dragana od skopje
Коментар :Zlato moe, dojdi u kavadarci, ke te ugostime, ako ne mozam jas sam, imam 10 drugari... Nikako nema da pcujme, nikako nema da se glupirame, samo dojdi ti....


Од :Dragana Skopje
Коментар :Sum imal prilika da iskacam vo kavadarci i stvarno gradot e OK ama kakvi maski ziveat vo nego fuuuuuuj samo pcujat i gluposti pravat ne se ama ni malku intelegentni po prost narod od niv navistina nemam videno a vo Negotino e super bev vo havana i super e stvarno top gradce


Од :maja OHRID
Коментар :nasite vrednosti treba da gi neguvame a ne koga gi nemame patime po niv obozavatelka od ohrid


Од :Unknown Artist
Коментар :Abe negotinci so saj se SILITE kaa nemozite so nas KAVADAR4ANI za rekata da kazam AKO NE E OD KANALIZACIJATA OD KAJ ISTEKUVA KAJ I E IZVOROT :D:D:D nie so LUDA MARA pak ne znaat niz MAKEDONIJA koa reka tece u kavadarcii a kaj vas KAKO SE VIKA TAA "KANALIZACISKATA REKA" :D:D:D Ebave toa negotinci ebave ne se gledate so i kako imate A DOFRLATE NA TOA SO E najmanje vazno


Од :IVA ZG
Коментар :Aleksandre, puno uspjeha u karijeri i zivotu opcenito, nastavi ovako kako si zapoceo, kao skromna i divna osoba, jer time si osvojio srca publike, a kako je Ismeta jucer rekla to je ono za cime svi pjevaci teže- da budu prihvaceni od strane publike, jer napokon- publika je najveci kriticar! Bio si moj favorit od samog pocetka, ucinio si Makedoniju ponosnom (ili kako oni kazu gordom) drzavom, pokazao si da se mozes nositi s pritiskom koji su ti neki nametali uspoređujući te s Tošom kojeg si kao i ja, a sigurna sam i jos puuuno ljudi iskreno volio i postovao! Aleksandar, te sakame! Zasekogaš vo nasite srca! Pozdrav iz Hrvatske i jedva cekamo da nam dođeš u Zagreb


Од :mn
Коментар :abe pokraj Negotino i Kavadarci ke se razdvizi malku..zatoa sakajte go Acka i cuvajte go !!!!!!!!!!!!


Од :Skopjanka
Коментар :Aleksandar se izblamira za EU zatoa sto taka mu se zakanile ..trebalo malku da mu padne popularnosta zasto bilo loso za nego...i ajt deckovo se napravi deka padnal od Mars...VO poslednoto intervju si kaza deka znae i za u2 i za Sbija i deka namerno taka rekol deka sepak e show i treba da e interesno....POMEGU REDOVI KE PROCITATE DEKA NEKOJ OD producentskata kuka taka go sovetuvale....btw. moze i dobro go sovetuvale zs gledate sea sto se slucuva so Adnan site go mrazat!


Од :mn
Коментар :sto slusam Aleks na Evrovizija ke ucestvuva..so pesna na Kire Kostov!....dajte mu sovet da si odbere dobar menager, a ne nekoj lokalec da go seta vamu-tamu i da ne prifaka shund pesni....


Од :kire
Коментар :Aleksandar e cist primer za toa kakvi se Negotincani...PROSTI


Од :ana
Коментар :Abe so tolku ste se zapnale za Aleksandar, deteto ne go biva. I najmrazam koga go sporeduvaat so Tose. Kako prvo Aleksandar izgleda kako glupak, neznae da pee, i e mnogu prost, zamislete neznae deka Srbija ne e clenka na EU, bozeeeeee


Од :od Skopjankata
Коментар :ako se prepukuvata vie so gradovite(malku e smesno detska rabota),ne treba Aleks da go mrazite...deckoto e ok...itreba poddrska da mu davate...abe ni precek ne ste mu napravile..zalno moi Makedonci sami pomegu sebe ke se izedeme!!!!!!!!


Од :mn
Коментар :Aleksandar kaj izleguva?????


Од :do skopjankata
Коментар :Koj e toj Aleksandar Belov???


Од :LOVE
Коментар : E Negotino sega e poznat grad cela bivsa-yu go znae zaradi Aleksandar Belov......sega turistkinji ke imate kolku sakate go nema covekov na TV 2 dena i obozavatelkite od cela YU bombardiraat kade e...se spremaat vo Negotino da vi dojdat....eeeeeeeee i jas moram da priznaam go fanuvam(sakam)...Poz. od SKOPJE i ne se raspravajte i dvata grada se OK.....VINCE,ZT..abe i Acka na OT se pofali deka poteknuva od Tikvesijata kaj sto ima najdobro vino....


Од :Belova-)))))))))))
Коментар :Kaj e nasata zvezda Aleks??????....abe kazuvajte,go gledate li?????


Од :Skopjanka
Коментар :POZDRAV Kavadarcani,Negotincani...abe dajte informacija site po forumive se prasuvaat kaj e Aleksandar Belov dali e veke doma i ako e sto pravi go gledate li,aj pls.!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Од :Levi
Коментар :Moze ne e od kanalizacijata ama lice na takva :))))))


Од :Некој
Коментар :А семафорите??? Нас и нови ни ставија, со секундарник, а у неготино??? Абе цело неготино ви е за никаде, тргни од главните, бруската, црни,трубата... Хаха, жив срам сте


Од :blue_eye
Коментар :Од : kavadar4anka Коментар : Од : negotinec Коментар : koj e lakavi4anec u negotino be glup kaj nas se salam lugjeto a vi tamu kavdarecani kaa ce pocnis od naa rekata LUDA mara seta e jasna ... itn itn Barem imame nekoja reka - kakva takva a ne kaa vas kanalizacijata da ni te4e sred grad.... Za tvoja informacija rekata koja tece niz Negotino ne e od kanalizacijata(samo da se lafe nes bezvrska)


Од :HOFFA
Коментар :Ekipo Tikveshka epa aj neka ni e SRECNA NOVA GODINA da ste mi zivi i zdravi pa od godina so novi sili da se jadime na zolta.com.mk....... i daj bidite kreativni da a e.... dosta so reka, bazen i zeleznicka... odgodina castam pivo na nekoa svadba.... i pametno vecer i po krajceto;)


Од :kavadar4anka
Коментар :Од : negotinec Коментар : koj e lakavi4anec u negotino be glup kaj nas se salam lugjeto a vi tamu kavdarecani kaa ce pocnis od naa rekata LUDA mara seta e jasna ... itn itn Barem imame nekoja reka - kakva takva a ne kaa vas kanalizacijata da ni te4e sred grad


Од :negotinec
Коментар :koj e lakavi4anec u negotino be glup kaj nas se salam lugjeto a vi tamu kavdarecani kaa ce pocnis od naa rekata LUDA mara seta e jasna ... itn itn


Од :topcijata
Коментар :eeej naprtajte si prvo kanalizacija,a posle ce vi kazime so e i atmosferska kanalizacija i na krajot kaa ce gi zatrupate septickite jami mojzte slobodno da aplicirate za urbana sredina so gradski karakter i ako vi odobrat ce mojste da se pofalite deka ste naseleno mesto so gradski inspiracii blizu do gradot negotino(antigona)


Од :topcijata
Коментар :ja ne su lakavicanec more coce (rozdensko


Од :sale
Коментар :gi znam ubavo i tia i tia. kavadarcani ce ti kazat otvoreno u lice se a negotinci pred tebe arno a zad tebe se najloso.


Од :HOFFA
Коментар :ja


Од :do negotinci
Коментар :de neka se kaze eden so ne e LAKAVI4ANEC


Од :HOFFA
Коментар : do kavadar4anka i seva, deca ili ste mali ili imate nedostatok na sex, pa so ste tolku naapani tc tc tc


Од :Toni
Коментар :Ох гревови... СТАТИЈАТА ја прочитав и стварно Е КУЛ ама тоа коментарите (бљак!) неможев да ги дочитам...ми се здосадија! Кај нас чак си имаме и самите напраено филм за оваа т.е. слична тематика... кој не го гледал нека го гледа, се вика: "КАБАДАЈА" :)


Од :kavadar4anka
Коментар :Од : seva Коментар : so barate celo leto na bazenot be konjovi - Od vas pogolemi konji nema. Bazent napravija covecite. Ami krajno vreme bese. Otkaa po4naa kaj nas covecite po dvorovite da si praat bazenti niv mu tekna gradski bazen da napraat.


Од :seva
Коментар :so barate celo leto na bazenot be konjovi


Од :HOFFA
Коментар :More kavadarcani nizaedni, osven toa zenite ama bas nisto nema so sho da se pofalite. Ne maate za bazen...eve i bazen napraime a vi pa bez zeleznichka ostanate. Taa e...Da ste mi zdravi i zivi pa se gleame vikendot u lili hazard;) Pozdrav do Tikvesijata, i deca ne se karajte po voa internetot, ne e ubavo ve citat site i skopjanistava, i ohrijdzane i strumicajne;))))) i vi se smeat:)))


Од :caca
Коментар :od sekogas Kavadarci bese i e grad a Negotino pomalo gratce da ne recam selo i sekogas negotinskite ergeni ideja vo K avadarci a si oduea natepani ama istitelude sme sto ja delime cela radost i taga vo Tikvesijata da si go zacuvame nasiot dijalekt i nasite obicaii so koi sme poznati ne samo vo makedonija i posiroko vo dijasporata golem pozdrav i do kavadarcani i negotinci ama malku povece za kavadarcani


Од :kavadar4anka
Коментар :Ne nema grad NEgortino u MK tuku dve sela so isto ime - Negotino, a kavadarcanec do jaja mislese na toa so e posle marenskite usi


Од : do kavadarcanec do jaja
Коментар :a cek ti za koe neg mislis za toa u polosko li? zs toa e da selo e, ama ima i grad NEGOTINO ako ne znaese da te potsetam


Од :sky
Коментар :kavadara4anka od kaj najde ti avion u kav, toa e naucna fantastika za vas


Од :kavadar4anka
Коментар :A za vozovite zaboraiv da kazam. Ne iime da se vozime tuku da viime nesto od tursko vreme. Ni so tolku primitivna napravija ne se zamarame. Ni so vozovi ne se vozime. Ni so avioni letame. E taka da znajte. I naredniot pat ne si gi sobuvajte opincite pred voz. Oti u bilo koe prevozno sredstvo da vlezis obuen se vleva. Ustvari so ce vi kazuam, vi taka selski si a terate tesko deka ce se smenite nekogas. Abe selan4e si e selan4e.


Од :kavadar4anka
Коментар :Од : sky Коментар : кавадарчанец а вие знаеш што сте КОЊОВИ!!!!!!!!!!!!!! Arno voa KONJOVI go naucite, drugo nema ni so da kaizte. Na sekoj forum samo konjovite i lafite...so da vi praime kaa nemate re4nik da kazite nes posalam


Од :kavadarcanec do jaja
Коментар :negotinci se seljaci. celo s. Negotino nema vrska od moda ni od kulturno odnesuvanje. zenskite od s. Negotino ne znaat zdravo da ti napraat samo ku*ot ti gledat kolkav ti e za da ti go drpnat. Ae pozdrav do site selo negotincani poprosti od vas nema i ke nema :D:D:D


Од :Лозар
Коментар :Абе неготинци... И по кавадарци КАВАДАРЦИ... Како може да се споредујте со нас... Цел живот втори... Жал ми е за вас, пациенти ни едни... КОМПЛЕКС КАВАДАРЦИ


Од :blue_eye
Коментар :abe kavadracaec seta ja znaes!! znaes so e voa cista ljubomora zs kavadarci nikogas ne moze da bide kaa negotino i sekogas negotino ke bide ponapred od kavadarci


Од :sky
Коментар :кавадарчанец а вие знаеш што сте КОЊОВИ!!!!!!!!!!!!!!


Од :Kavadarcanec
Коментар :че извините у подолниот пост шо пишев со латинично писмо (чувајте а кирилицата). Туку заборавив нешто де... КК Фени... Кога Неготино ќе има шампион? Друго, и моментално најново е тоа шо Кавадарци има факултет! Неготино кога ќе има факултет, тогаш Кавадарци трамвај ќе има. Поздрав до сите негоТИНКИ :)


Од :Kavadarcanec
Коментар :Koleske ne jadi burek, negotinci ne mozat da bidat isto so nas ama nikogas... postoe edno pravilo: Negotincani se BACINJA!!! lol


Од :kavadarcanka
Коментар :lugjeeee! ja ziveam u sk! poarno od tikvesijata nema! verujteee! Kavadarci i Negotino neka se kontrat ama ni site sme istii! Gorda sum so sum Kavadarcanka a gorda sum i na Aleksandar Belov kaa go slusam kako si lafe :) Gjoa od Kavadarci da e! Skopjani pederistaaa! TIKVESIJATA FOREVERR!!!


Од :SaskoChaos
Коментар :Abe ni kavadarci i negotincani so ci ojme kontra ci ojme us nekoj vek natamu ali kaa so vikat podolu i gore u tekstot z'tta si e edna, vinto ni e edno i dialektot ni e eden i toa ne prae unikatni i ne go menjame za nisto na svetot!!!


Од :kavadar4anka
Коментар :Од : negotinec Коментар : so napravija so kejot u kavadarci ? uste li ne e saden moroska, ili za dzabe go izoraa ... A ti da ne sakas da dojdis da se nazobis


Од :BigLion
Коментар :samo edno nesto vrede u negotino a drugo se e katastrofa... lamborghiniti na Angel Dzavolot... ej a uste nesto.... zs site momi u neg mirisat na pot... od veligden na veligden li se banjate... ne se stoe do vas...


Од :BigLion
Коментар :Citiram: 'Од : negotinec Коментар : se gleda po ulicite deka mnogu vi se zdravi dupka do dupka,i da ne se falite ne ste tolku po cistotata,a pak za divogradbi da ne zboruvame na koj sto mu teknalo si napravil.Da ve potcetam negotino e najurbanisticki grad vo drzavata golem pozdrav do zolta .' Ami taka ako bese nemase kavadarci da go proglasat za naj 4ist grad so najdobri uslovi za ziveenje.... a + toa imame najubav park vo cela makedonija a ne kaa vas na plostadot 1 lulaska so skinat singir so a ukradile od kavadarci so a stavile i vikate deka park imate pu da ve eb*am u neciviliziraniot narod


Од :kavadar4anka
Коментар :Zar ima nekoj so Negotino go narekue grad. Abe ajde. Eden voz imat i leleeeee so imale, a ako uste opincite si i sobuvat pred da vlezat u vozot.


Од :од мене :)
Коментар :само да ве информирам .... Вардар минува покрај Неготино, не низ Неготино...


Од :negotinec
Коментар :so napravija so kejot u kavadarci ? uste li ne e saden moroska, ili za dzabe go izoraa ...


Од :Кавадарчанец до коска
Коментар :У неготино 1 пат каа однесиле ФАП(камион), селаните од таму собрале трава и а ставиле пред фапот, за да се најдае ѕверот, да биде мирен, нуму да ги изедел...


Од :za "od mene"
Коментар :ti mozes samo da fafas


Од :od mene
Коментар :koga KAVADARCI ke bide grad na olimpiskite igri negotino ke bide olimpisko SELO taka da znaat negotinci


Од :od DEJZI
Коментар :NEGOTINO E KAVDARECKO SELO


Од :od mene
Коментар :Negotino - ZAKON....


Од :Kavadarcanec
Коментар :Abe Kavadarci e zakon a vi selacite od s.Negotino mozitesamo da dojte u Kavadarci i da se cudite na semaforite oti ne znajte so se toa i da a ranite zebrata so slama oti uste nemate videno takvo nes i mislite deka ona e ziva :D pozz od Kavadarci


Од :tia i tia
Коментар :pa oti bile tolku glupi so zemale topka so e pogolema od obracot na kosot


Од :до тиа и тиа
Коментар :Не знаеме, кази ајде зошто?


Од :kavadarcanka
Коментар : a bre negotinci,moze i ni ne sme site salam,ama vi ste beter i od nas.moze imate poslam diskoteka ama narodot vi e katastrofa,koga ke gi vides tie maskite site se zanesuat maksimalno,a pa momite.... oni ni znaat salam da se oblecat ni da se nasminkat,barem kaj nas u Kavadrci nema tolku liti momi,site sme si licni,simpaticni.


Од :blue_eye
Коментар :e zosto e 0:0?


Од :tia i tia
Коментар :znajte li zosto kavadareckite i negotinskite policajci koa se sobrale da igraat kosarka rezultatot na krajot bil 0:0?


Од :od megalapolis NEGOTINO
Коментар :Da zivee megalapolis NEGOTINO uste milion godini


Од :кавадарци до њу делхи
Коментар :Да живее независно КАВАДАРЦИ....


Од :tia i tia
Коментар :a se falite kavadarcani pogolema bolnica ste imale a?Epa za retardacii kaa vas uste edna takva ce treba si naprajte


Од :TIa i tia
Коментар :Auuuuuuuuuuuuuuu noa na slikata gore plostadot vi bese ili se lazam :))))))))))))


Од :од нас
Коментар :слушајте ваму вие неготинци како прво немате дијалект на разговор и у се друго сме поарни од вас и набавите си вода од ваш извор и не се занесувајте ногу оти не сте тоа со мислите ви сте селаци само во поголемо село живеите поз од кавадарци.


Од :od antonio do kavadarcani
Коментар :dragi sosedi,vi ste stvarno cuden narod kako da ne ste od tikvesijata.sakate i vo kav i vo ng domakini da bidite,epa ke go prasam mone dali ke bide taka,znajs so,vi ste samo za posle 12h da sustite na mtv.posto nis ne ispaga od vas pametno


Од :Radovisanec
Коментар :1. Porano (a bogami i sega) sekoja Sabota Kavadarcani si gi nosele decata vo Negotino za da se slikaat so vozot :)) 2. Kavadarcani koga ke resile da odat za Skopje so voz, so sebe nosele slama za da ja naranat lokomotivata :))) Zakon ste. Pozdrav do site Kavadarcani i Negotinci.


Од :PETAR
Коментар :NEGOTINCI NE SE ZADEVATE NUMU DA VI A SOPRAM VODATA POSLE MARENA I KE GO SAVRTAM VENTILOT


Од :820
Коментар :c c c koi gluposti


Од :kocancanka
Коментар :vo kav ima poubavi maski u negotino(poranesen blok na tikves) e tapa


Од :Kavadarci4eva
Коментар :So e voa site negotinci se sobrale tuka, nemate ni web strana be


Од :kav
Коментар :more so se vregjate, goa selaci ste, toa si e individualno koj e seljak a koj ne, nema vrska dali e od negotino ili od kavadarci,


Од :so e bitno koj
Коментар :da da,vistina e za proektot.od kade be ivica ti volku informacii od prva raka???uste eden dokaz za kavadarcani deka LAZAT I DEKA SE NEKULTURNI.PS:pozdravot za "selankite" e prifaten,PA AJ POZDRAV I ZA SELANITE OD VASETO MESTO,NE ZA DRUGO TUKU DA NE OSTANIME DUZNI.prijatno!!!


Од :Ивица
Коментар :Поздрав до сите од с.Неготино посебно до селанките од таму:-):-) Слушам за с.Неготино се спремал огромен проект вистина е? Два семафори со пешачки:):):)


Од :OD JAS
Коментар :more seta e taman i kavadarcanki se jaki ama po drugo e negotinka koga ke ti go ISTINKA


Од :do kavdarcani
Коментар :pogolem grad poveke seljaci


Од :do c'ka
Коментар :srcka da ne se vregjame,negotinki se daleku od k....razmisli malce samo kakvi se kavadarcanki i pomirite se ednas so sudbinata deka nemozite so NEGOTINO!


Од :negoTINKA
Коментар :a kavdarcani pa so ka imat, ka ne mu rabotat :D:D:D:D:D:D oni ne ni znaat kako funkcionira eden semafor :D:D


Од :од мене
Коментар :абе зошто ни се семафори? културен народ може и без нив да се разбере и да се размине


Од :c'ka
Коментар :abe koj vi ebe mater na site negotincani se e kurva do korva salam mome neam videno se e koj od koj posamo bendisani :DDDD:DDDDD:DDDD:DDDDDDDDDDDDDDDDDD


Од :k-15
Коментар :abe da ne se kavadarcani nema da se smee cela makedonija.pozdrav


Од :negoTINKA
Коментар :hahaha kaj ima be kaa negotinskite momi be eeeej ??? Ni u gr4ka nema :P kavdar4anki se e koa od koa.... si znaat sea da ne dolzam :D ako fanam ne mi stiga cel roman :D:D:D


Од :blue_eye
Коментар :Abe Negotino si e Negotino kaj moze Kavadarci so Negotino, Kavadraci moze samo voda da mu nose na Negotino. -Kako prave kavadarcanec mnozina od konj i glusec? -odgovor : konjovi i gluseci. Vo Kavadarci ima samo konjovi igluseci i nis dr


Од :honney bunny
Коментар :Abe so se karate Negotino,kavadarci,ista stoka sme site:D Dobro so sea Negotino e malce posalam najnormalno!pozz i da ni zivee tikvesijata


Од :Linkin Park
Коментар :hehe :) bravos


Од :kisss
Коментар :moze kavadarci e pogolemo "selo" od negotino ama za toa i se pogolemi seljaci divina ne videna dava lev zmigavec desno ode so oti imat semafori koga ne rabotat a i ulicite se katastrofa nedaj boze da zavrne i isto kako poplava da imalo so cizmi treba da odis


Од :negotinec
Коментар :se gleda po ulicite deka mnogu vi se zdravi dupka do dupka,i da ne se falite ne ste tolku po cistotata,a pak za divogradbi da ne zboruvame na koj sto mu teknalo si napravil.Da ve potcetam negotino e najurbanisticki grad vo drzavata golem pozdrav do zolta .


Од :skopjanec
Коментар :i uste nesto, za razlika od negotincani kavadarcani imaat smisol za humor. Zolta e cist primer. Pozdrav do timot na zolta.


Од :skopjanec
Коментар :Mene iskreno kavadarcani mi se pomili.


Од :od mene
Коментар :kavadarci e pojako od negotino?ili saka da bide pojako?


Од :kavadarcanec
Коментар :abe kavadarci e pred negotino od sekogas i taka i ci ostane.negotinci imat parfimerija koa mine niz gradot za ubavo da mu mirisa a oni toa go vikat SETALISTE(kej). :)


Од :blazo razbiras
Коментар :gledam kavadarci kolku e pojako?ne se najde covek da ni otvore diskoteka kako vo negotino,i posle kavadarci bilo zakon?kako ne


Од :negotinec
Коментар :negotino e super grad,samo mu fale dobar gradonacalnik


Од :senorita
Коментар :a be deca , yes deka negotino nema semafori ama ako ne ste zabelezale od lani nemame ni nie, t.e. iame ama isto kaa da neame oti ne rabotat...


Од :Kire Panov
Коментар :Seta e kazana za NEGOTINO us kaa ke mu kazis na taksistot da zastane na prvite SEMAFORI hahaha :D:D:d


Од :stojan
Коментар :de be aj,na vremeto nigotincikaa odele za sk,do autokomanda ce stignele i tamu gi ostavale kolite,i natamu peski...oti semafori imalo,i sea so pojce muabet


Од :stojan
Коментар :abe,negotinkite se zakon,a ja sakam nogu nogu da praam dupki u zakonot


Од :Teddy
Коментар :HEHEHE go sporeduvaat negotino so KAVADARCI :D Kavadarci e edna civilizirana sredina i nema potreba da se sporeduva so bilo koj grad vo Makedonija,a osobeno ne so Negotino. Kavadarcani od sekogas bile CEKOR NAPRED za razlika od Negotincani. Dobro e sto lani im napravia bazent, za zalanje bea... A toa vo Negotino ako e zeleznicka...Kavadarci ima aerodrom :D:D:D pozz site Kavadarcani


Од :Demirkapiec u Dijasporta
Коментар :Da sme zivi i zdravi ushte nogu godini i gordi na nashata kultura, nashiot unikaten dijalekt, nashite tikveshki obichai. Golem pozdrav od mene Braka i Sestri TIKVESHANI DA ZIVEE TIKVESHIJATA !!!!!!!!


Од :od eden
Коментар :voa e zakon


Од :jas,jas
Коментар :Jas sum kavadarcanka od Negotino...ili obratno:)


Од :viktorija
Коментар :abe kavadrci e grad koj nemoze da se opise so zborovi treba da se dojde i da se vide a negotino so eden vos se sokapaa od falenje i oti imale semafori na edna prava ulica koj da gi vide ke se skine od smeenje zamisli na prava ulica semafor....hahahahahah


Од :jas :)
Коментар :abe kavadarci si e kavadarci zaebi go ti negotino selo e toa :D


Од :zlatko
Коментар :Tocno taka bravo,,,


Од :ItanHant
Коментар :Too dobro e voa.. Interensno e... ama pak se negotinci poarni :>:>


Од :kavadarcanec
Коментар :ne bi bio loso uste malku da se stavat od via rilvastva


Од :astojanov13@yahoo.ca- angel stojanov
Коментар :super e da vi alaf, prodolzete taka


Од :администратор
Коментар :не се секирајте сета че бие


Од :NBJ
Коментар :po novi sliki a drugoto e se OK


Од :администратор
Коментар :Наскоро очекувајте повеќе информации и слики од Кавадарци.


Од :usa
Коментар :a be se e ok samo stavete nesto novo,nekoi sliki od renoviranite gradovi, nie sto si nemame dojdeno tamu povece vreme sakame da vidime sto napravile a ne samo da slusame falbi,


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Последно во галеријата